DutchEnglishGerman

Fuite Genemuiden uitbreiding

unnamed-4-1

Voor een grote diervoederproducent in Genemuiden hebben wij een uitbreiding van de huidige stoomketelinstallatie gerealiseerd. De stoomcapaciteit van de huidige stoominstallatie was niet meer voldoende voor de verhoogde productiecapaciteit van de klant.

Vervanging van stoomketels

Om die reden is één van de bestaande stoomketels uitgewisseld voor een nieuwe 3-treks Viessmann M75C met een capaciteit van 6 ton stoom per uur bij een werkdruk van 13 bar. De installatie wordt aangestuurd middels een PLC besturing. Doordat de verschillende regelingen modulerend uitgevoerd zijn en er diverse warmtewisselaren geïnstalleerd zijn, is het mogelijk geweest om een installatie te realiseren met een hoog rendement. Zo beschikt de stoomketel over een economizer en een rookgascondensor. Middels deze twee warmtewisselaren wordt alle restwarmte uit de rookgassen gebruikt om proceswater op te warmen. Tevens zorgt de modulerende voedingswaterregeling er voor dat de economizer continu belast wordt tijdens bedrijf wat bijdraagt aan het hoge rendement van de installatie. 

Installatie uitgerust met Weishaupt gasbrander

De installatie is uitgerust met een Weishaupt gasbrander in combinatie met een o² sonde. De o² sonde draagt mede bij aan het rendement van de installatie. De brander manager is namelijk in staat om correcties aan de verbrandingsverhoudingen uit te voeren waardoor een efficiënte verbranding gegarandeerd kan worden. 

Tijdens het uitwisselen van de bestaande stoomketel voor het nieuwe exemplaar heeft Kuiper en Zonen B.V. tijdelijk een mobiele stoomketel geplaatst waardoor de hinder tot een minimum beperkt kon worden voor de klant. 

vervanging stoomketel dierproducent
vervanging stoomketel dierproducent
vervanging stoomketel dierproducent
vervanging stoomketel dierproducent