Ketelkeuring

Kuiper & Zn is al 100 jaar de ketelspecialist. Wij zijn dus de aangewezen partij om uw ketelkeuring uit te voeren. Kuiper en Zonen is hét adres voor de begeleiding van uw ketelkeuring. Het is verplicht om ketels en druklichamen met een werkdruk hoger dan 0,5 barg te laten keuren. Dit moet worden uitgevoerd door een daartoe bevoegde notified body (NL-CBI), zoals het keuringsorgaan Lloyd’s. Kuiper en Zonen zorgt voor de revisie van de appendages en veiligheden.

Keuring van uw ketel

Ook neemt Kuiper en Zonen de begeleiding van de keuringsinspecteur voor haar rekening. Vervolgens bouwen wij de stoomketel weer op en stellen we deze in bedrijf. Tenslotte trekken we alle pakkingen en drukbussen na en controleren we deze op dichtheid. Na deze procedure kan uw stoomketel de komende twee jaar weer probleemloos functioneren. De ketelkeuring voor de meeste ketels neemt twee dagen in beslag. Bij kleinere ketels kan dit zelfs binnen een dag afgehandeld zijn. Grotere ketels kunnen ook binnen een dag gekeurd worden wanneer een complete wisselset appendages wordt aangeschaft. Wij nemen deze wisselset mee naar u, halen de oude appendages eraf, laten de ketel keuren en bouwen de ketel direct daarna weer op. De oude appendages worden dan op een later moment gereviseerd en opgeslagen in ons magazijn.

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Regelmatig onderhoud

Ook wanneer uw ketel niet keurplichtig is, is het verstandig om de appendages geregeld te laten controleren en zo nodig te reviseren of vervangen. Belangrijk om te melden is het feit dat wij T0103 gecertificeerd zijn, waardoor we bevoegd zijn om appendages te reviseren en certificeren zonder tussenkomst van een NL-CBI. Hierdoor kunnen we na de appendage revisie de ketel snel weer opbouwen.

Neem contact met ons op zodat wij u een passend voorstel kunnen doen.

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

onze laatste projecten