Stoomketels hoge druk

De Viessmann hoge druk stoomketels zijn uniek door een gekoeld front en keerkast. Dankzij de jarenlange ervaring van Kuiper en Zonen bent u verzekerd van een duurzame stoomketel-installatie.

De Viessmann hoge druk stoomketels hebben een druk boven 0,5 barg. Wij passen deze hoge druk stoomketels toe bij industrieën met een benodigde stoomtemperatuur van meer dan 110ºC, voor het in gang zetten van stoomgedreven processen.

We kunnen deze hoge druk stoomketels veelal uit voorraad leveren. Ook voor het huren en onderhouden van een hoge druk stoomketel kunt u bij ons terecht. Maakt u gebruik van een aanvoertemperatuur onder 0,5 barg? Kijk eens bij onze lage druk stoomketels.

Drie treks stoomketel

De Vitomax series van Viesmann zijn allemaal drie-treks ketels met een lage vuurhaardbelasting. Door de constructie wordt een zeer lage Nox-uitstoot onder 70 mg behaald, waarmee deze ook voldoet aan de huidige regelgeving omtrent emissie.

Veel hoge druk stoomketels zijn gebouwd als twee treks-ketels ketels, een goedkope installatie, maar niet zo betrouwbaar. We hebben negentig jaar ervaring met ketels, op basis van onze ervaring leveren wij alleen drie-treks ketels. Op deze pagina ziet u een mooi voorbeeld van een gereviseerde stoomketel bij Nizo in Ede.

Voordelen hoge druk stoomketel

Een hoge druk stoomketel van Kuiper en Zonen levert uw bedrijf veel voordeel op:

  • Lage stookkosten (zuinig energiegebruik).
  • Energiebesparing tot 5% (economizer) of 15% (rookgascondensor).
  • Hoge betrouwbaarheid en een lange levensduur.
  • Hoogstaande service, onderhoud en montagegemak.

Belangrijkste kenmerken hoge druk stoomketel

Kiest u voor een hoge druk stoomketel dan staan wij garant voor verschillende producteigenschappen. Zo hebben de ketels een druk hoger dan 0,5 barg en verbruiken ze weinig energie (dit is wel afhankelijk van de beveiligingsdruk). U bent verzekerd van een hoge stoomkwaliteit door een grote stoomruimte en groot verdampingsoppervlak. Ook kunt u rekenen op een lagere uitstoot van NOx (stikstofoxide), door een lage vuurhaardbelasting en watergekoeld voorfront. Tot slot, hebben onze ketels een goede circulatie en warmteoverdracht door de brede waterwanden en grote afstanden tussen de rookgasbuizen.

Productoplossingen

Kuiper en Zonen biedt onderstaande hoge druk stoomketels van het merk Viessmann aan:

Bekijk de complete technische documentatie van onze producten. Heeft u vragen? Neem nu contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Waarom kiest u voor Kuiper en Zonen?

  • Professioneel stoomketelbedrijf sinds 1918.
  • Familiebedrijf pur sang.
  • Puur vakmanschap en indrukwekkende innovatie.
  • Allround kennis en kunde.
  • Alles onder één dak: het volledige pakket van fabricage, revisie, verhuur, levering, onderhoud en montage van stoomketels en ketelappendages.

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

onze laatste projecten