Ontgassers

Ontgassers van Kuiper en Zonen bereiken een rest zuurstof gehalte van 0,02 mg/l, zonder toevoeging van chemicaliën. Afhankelijk van het proces en stoomverbruik kan een ontgasser kosten besparen.

Kuiper en Zonen ontwikkelt en verkoopt ontgassers uit eigen fabriek, in samenwerking met Viessmann. De ontgasser verdrijft zoveel mogelijk zuurstof en vrije koolzuur uit het voedingswater. De gassen zouden anders corrosie in de ketel en in het stoom-en condensaatnet kunnen veroorzaken. Kuiper en Zonen verzekert een uitstroom van zuurstof en vrije koolzuur van 0.1 mg/liter. Op deze pagina ziet u een project bij een medisch onderzoeksinstituut waar we ontgassers geinstalleerd hebben.

Door het gebruik van onze ontgassers hoeft u minder chemicaliën toe voegen aan uw bedrijfsproces. Onze ontgasser is bijvoorbeeld uitstekend toepasbaar bij bedrijven binnen de voedingsmiddelen industrie. Wij kunnen veelal uit voorraad leveren. Ook voor het huren en onderhouden van een ontgasser kunt u bij ons terecht.

Ontgasser reduceert zuurstofgehalte

Corrosie vormt zich door het zuurstof in water. Normaal heeft koud water (10°C) een zuurstofgehalte van 15 mg/liter. Om corrosie te voorkomen bij uw stoomketel is een zuurstofgehalte lager dan 0,1mg/liter nodig tijdens het proces. Dat kan met zo min mogelijk gebruik van chemicaliën, een ontgasser reduceert het gebruik van chemicaliën tot wel 80%.

Belangrijkste kenmerken ontgassers van Kuiper

Onderstaand treft u de belangrijkste productkenmerken van onze ontgassers:

  • Groot waterzijdig en stoomzijdig volume.
  • Grote wanddikte van de romp en bodems.
  • Het binnenwerk is volledig vervaardigd uit roestvrij staal 316.
  • Bescherming tegen zuurstofcorrosie door twee lagen apexior coating.
  • Standaard serie of op klantspecificatie in elke gewenste maatvoering uit onze eigen fabriek.

Bekijk de complete technische documentatie van onze producten. Heeft u vragen? Neem nu contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Sproei-ontgasser of cascade-ontgasser

Sproei-ontgassers brengen het zuurstofgehalte gegarandeerd onder 0,1 mg/liter. Vanaf een capaciteit van 2.000kg stoom per uur is het interessant om een sproei-ontgasser te installeren bij uw ketel. Door de ontgasser wordt het water via een of meerdere sproeiers verdeeld de stoomruimte ingebracht. Cascade-ontgassers brengen het zuurstofgehalte zelfs onder 0,02 mg/liter.

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Waarom kiest u voor Kuiper en Zonen?

  • Professioneel stoomketelbedrijf sinds 1918.
  • Familiebedrijf pur sang.
  • Puur vakmanschap en indrukwekkende innovatie.
  • Allround kennis en kunde.
  • Alles onder één dak: het volledige pakket van fabricage, revisie, verhuur, levering, onderhoud en montage van stoomketels en ketelappendages.

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

onze laatste projecten