Hubrecht Instituut in Utrecht

stoomketels vitomax hubrecht utrecht kuiper 1

Voor het Hubrecht Instituut in Utrecht hebben wij twee Vitomax stoomketels geleverd, elk met een capaciteit van 1.400 kg/h stoom. Heijmans Utiliteitsbouw en hun dochteronderneming Burgers Ergon installatietechniek hadden het totale project in handen.

Wederom een turnkey project voor ons, we hebben alles van begin tot eind verzorgd. We hebben beide ketels voorzien van een economizer en thermische ontgasser. Met de geïntegreerde economizer ECO200 behalen de ketels een rendement van 95%. De thermische ontgasser zorgt ervoor dat het water vrijwel zuurstofvrij is, het laatste beetje wordt met chemicaliën verdreven.

Ook buiten het ketelhuis is met projectleider Heijmans gekeken welke kennis van Kuiper & Zonen kan bijdragen aan een zorgeloze productie. Hier is gekeken naar de dimensionering van de stoomleidingen, reduceersets, afwaterpunten, condensaat leidingen etc.

Ook hier is gekozen voor een redundante ketelopstelling die de stoomlevering garandeert. Tijdens de verplichte ketelkeur is het Hubrecht Instituut onafhankelijk. Een leuke samenwerking met een tevreden klant.