DutchEnglishGerman

Condenspotmetingen

Condenspotten zijn een nuttig onderdeel van een ketelinstallatie, maar hebben ook aandacht nodig. Kuiper & Zn kan dit voor u verzorgen.

Condenspot

Een condenspot ofwel condensaatpot verzamelt en voert het condensaat en niet condenseerbare gassen af uit uw stoominstallatie, zonder dat daarbij verse stoom verloren gaat. Condensaat en lucht moeten goed van stoom gescheiden worden. Het is dus een enorm belangrijk onderdeel van uw installatie om te zorgen voor kwalitatief goede droge stoom.

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Rendement verbeteren

Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld 30% van de (in het stoom traject) gemonteerde condenspotten niet goed functioneert. Dit zorgt jaarlijks voor een enorm verlies aan stoom, en dus ook aan brandstof, waardoor het rendement van uw installatie niet optimaal is. De installatie moet namelijk veel meer brandstof verstoken om dezelfde hoeveelheid droge stoom te leveren. Het advies is om regelmatig een condenspotmeting uit te voeren, om zeker te zijn van een juiste werking en het maximale rendement.
Neem snel contact met ons op zodat wij een condenspotmeting kunnen uitvoeren. Door onze moderne apparatuur kunnen we dit snel en efficiënt uitvoeren.

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

Onze laatste projecten