Geschiedenis

Kuiper en Zonen, het oudste stoomketelbedrijf van Nederland: van puur vakmanschap tot een familiebedrijf en indrukwekkende innovatie.

Stoffer Wubbo Kuiper begon in 1918 als leverancier van machines en stoomketels. Hij kon niet vermoeden dat zijn achterkleinzoon Michel, ruim 95 jaar later, aan het hoofd zou staan van ‘zijn’ familiebedrijf. Stoffer bouwde het solide fundament van de firma Kuiper met het fabriceren en leveren van op kolen gestookte ketels, die vanuit Amersfoort de weg naar industrieel Nederland vonden.

Dankzij het degelijke vakmanschap en de kwalitatief hoogstaande producten, stond het bedrijf al snel bekend als betrouwbare industriële partner. De schat aan ervaring, de enorme vakkennis en de onstopbare werklust zijn behouden gebleven en vormen vier generaties later nog altijd de drijfkracht van de firma Kuiper en Zonen.

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Geschiedenis

Eind jaren ’30 van de twintigste eeuw wordt de firma Kuiper een familiebedrijf. Met de komst van de twee zonen Geessienus en Wim Kuiper, krijgt het bedrijf de naam die het nu nog steeds draagt: Kuiper en Zonen. Tijdens deze periode komt de grootste verandering op gang die de ketelbranche tot op de dag van vandaag heeft gekend. Het stoken met kolen maakt plaats voor stoomketels met oliebranders. Deze technologische ontwikkeling betekent een extra impuls voor Kuiper en Zonen. De expertise wordt verder uitgebreid en al snel is de onderneming bekend in zowel binnen- als buitenland. Er wordt een nieuw bedrijfspand in Ede aangekocht, van waaruit het voor Kuiper en Zonen fysiek mogelijk wordt door te groeien.

Innovatie bij Kuiper en Zonen

Het beperken van warmteverlies met behulp van condensors of economizers is vandaag de dag gangbaar, maar was in die tijd zeer innovatief. Frank Kuiper, zoon van Geessienus, maakte de technologische overstap naar de kwalitatief hoogstaande 3-treks stoomketelinstallaties. Inmiddels heeft Kuiper en Zonen alles onder één dak: het volledige pakket van fabricage, revisie, verhuur, levering, onderhoud en montage van stoomketels en ketelappendages. De allround kennis en kunde vormt het kloppend hart van Kuiper en Zonen. Michel Kuiper, de huidige directeur van ’s lands oudste ketelbedrijf, koestert dit als een solide basis voor een florerende toekomst.

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

onze laatste projecten