Condensor

Wilt u kosten besparen op uw aardgas-jaarrekening? Met onze rookgas-condensors bespaart u tot wel 16%. Kuiper & Zonen informeert u graag over de mogelijkheden voor uw ketelinstallatie.

Kuiper en Zonen verkoopt nieuwe en gereviseerde rookgaskoelers (rookgas-condensors).Wilt u de restwarmte uit de rookgassen van een ketel benutten? Dan kunt u een rookgascondensor en een economizer gebruiken.

De rookgascondensor wordt na de economizer in de schoorsteen geïnstalleerd. De rookgascondensor kan, naast de voelbare warmte uit de rookgassen, ook de latente warmte uit de rookgassen terugwinnen. Met latente warmte bedoelen we de warmte die vrijkomt bij de condensatie van de waterdamp in de rookgassen. Hiermee kunt u een rendementsverbetering tot wel 16% behalen, afhankelijk van uw bedrijfsproces.

Een rookgascondensor verdient zich vaak binnen minder dan zes maanden terug. Onze rookgas-condensors worden klantspecifiek ontworpen waardoor de in elke situatie optimaal presteren. Ook voor het onderhoud van een rookgascondensor kunt u bij ons terecht.

Voordelen rookgaskoeler middels een rookgascondensor

Een ketel van Kuiper en Zonen levert uw bedrijf in combinatie met een rookgascondensor veel voordeel op:

  • Een energierendementsverbetering tot wel 16%.
  • Een verlaagde uitstoot van koolstofdioxide (Co2).
  • Een enorme kostenbesparing, de investering is in veel gevallen binnen 6 maanden terugverdiend.

Belangrijkste kenmerken rookgascondensor

Onderstaand vindt u de belangrijkste productkenmerken van onze rookgaskoeler (rookgascondensor):

  • Volledig vervaardigd uit roestvrij staal 316.
  • Een lange levensduur, omdat de constructie van de rookgascondensor het uitzetten van het verwarmingselement mogelijk maakt.
  • Een nauwkeurige temperatuurregeling door een ingebouwd omloopkanaal, waardoor de rookgassen bij te hoge watertemperaturen om de pijpbundel worden geleid (dit noemen wij een interne rookgaszijdige bypass).

Bekijk de complete technische documentatie van onze producten. Heeft u vragen? Neem nu contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

onze laatste projecten