Rookgaskoeler

Wanneer een condensor toepassen in uw stoomketel-installatie en wanneer een economizer? Alles valt of staat met de terug-verdien-tijd. Kuiper en Zonen informeert u graag over de mogelijkheden.

Met een rookgaskoeler kunt u het rendement van uw installatie aanzienlijk verhogen. Afhankelijk van het proces kunt u rekenen op een rendementsverbetering van circa 11 procent. Hiermee kunt u de rookgaskoeler veelal terugverdienen binnen 6 maanden.

Door de rookgassen terug te koelen naar 40-50 graden Celsius kan met de rookgascondensor tot wel 11 % worden bespaard op aardgasverbruik. We rekenen graag voor u uit welke besparing voor uw bedrijf mogelijk is, vaak maken we telefonisch al een energiebalans op. In veel gevallen komt het neer op een besparing van duizenden euro’s.

Condensor, economizer of beide?

Wilt u een aantrekkelijke energiebesparing realiseren? Maak dan gebruik van een condensor, een economizer of beide. Afhankelijk van uw situatie en de opstelling, kunt u tot wel 16 procent besparen. Uiteraard kunnen we u uitgebreid adviseren over de stoomproductie, zodat u optimaal gebruik kunt maken van een rookgaskoeler of een economizer.
Heeft u vragen? Neem nu contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Waarom kiest u voor Kuiper en Zonen?

  • Professioneel stoomketelbedrijf sinds 1918.
  • Familiebedrijf pur sang.
  • Puur vakmanschap en indrukwekkende innovatie.
  • Allround kennis en kunde.
  • Alles onder één dak: het volledige pakket van fabricage, revisie, verhuur, levering, onderhoud en montage van stoomketels en ketelappendages.

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

onze laatste projecten