Heetwaterketel Vitomax 200 HW M236

De Vitomax 200 HW M236 heeft een vermogen van 460 tot 2500 kW. Geschikt voor gebruik in centrales voor afstandsverwarming en industriële toepassingen.

De Viessmann Vitomax 200 HW M236 heeft een vermogen van 460 tot 2500 kW. Geschikt voor gebruik in centrales voor afstandsverwarming en industriële toepassingen. Deze drietreks heetwaterketel is zeer onderhoudsvriendelijk dankzij de watergekoelde omkeerleidingen zonder bemetseling.

We garanderen een lange levensduur door de brede waterwanden en grote afstanden tussen de rookgasbuizen. Daarbij zorgt de grote waterinhoud voor een goede interne circulatie.

Zuinig in energieverbruik

De heetwaterketel heeft een rendement tot wel 91%. Stralingsverliezen worden aanzienlijk beperkt door de 120 mm dikke isolatie. De geïsoleerde rookgas verzamelkast en de watergekoelde voorwand dragen hier ook aan bij.

Voordelen Viessman Vitomax M236

Enkele voordelen op een rij:

  • 3-treksketel met lage belasting van de verbrandingsruimte ( < 1,3 MW/m³ ) – schone verbranding met lage uitstoot van stikstofoxide.
  • Ketelrendement tot 91% (al naargelang de aanvoertemperatuur).
  • Het energierendement kan worden verhoogd door een rookgas-/water-warmtewisselaar Vitotrans 300 na te schakelen.
  • De begaanbare afdekking op de bovenkant van de verwarmingsketel wordt standaard meegeleverd. De afdekking vergemakkelijkt de montage en het onderhoud en beschermt de isolatie tegen beschadiging.
  • Met de schakelkast Vitocontrol kunnen alle ketelspecifieke regel- en sturinginrichtingen worden aangestuurd. Bovendien is het met speciale componenten mogelijk om de ketel inspectievrij en volautomatisch te laten werken.
  • Gekeurd overeenkomstig de Europese Richtlijn inzake drukapparatuur 97/23/EG of nationale voorschriften.

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

onze laatste projecten