VERBETERD RENDEMENT KETEL 700-1950KW

10. Verbeterd Rendement ketel 700-1950 kW

De compacte stalen verwarmingsketel Vitoplex 200 is nu leverbaar van 700 tot 1950kW. In dit vermogensbereik is een retourtemperatuurverhoging overbodig, dat bespaart montagetijd en extra kosten. In het gehele vermogensbereik (vanaf 90kW) heeft de drietreksketel een milieuvriendelijke verbranding met weinig schadelijke stoffen.

We kunnen de verwarmingsketel makkelijk plaatsen dankzij de compacte constructie. Dit is vooral belangrijk bij het vervangen van bestaande installaties. In het volledige bereik vanaf 90kW zijn ze tevens als stekkerklare unit leverbaar met op elkaar afgestemde gas- en oliebranders van Dreizler of Weishaupt.

Door de brede waterwanden en een grote waterinhoud heeft de ketel een goede interne circulatie. Warmteoverdracht aan het ketelwater vindt plaats door zwaartekrachtwerking, waardoor een geforceerde circulatie met een ketelcircuitpomp volledig overbodig is.

ENERGIE BESPAREN

De verbrandingsruimte van de Viessmann Vitoplex 200 wordt nauwelijks belast, waardoor de verbranding schoon verloopt met lage uitstoot. Het milieu wordt ontzien door lange brandertijden en minder schakelintervallen door grote waterinhoud.

Deze lage temperatuur verwarmingsketel is zuinig en zeer milieuvriendelijk dankzij de glijdende temperatuur. Wanneer bijvoorbeeld een ketel die met een constant hoge ketelwatertemperatuur werkt, wordt vervangen door een Vitoplex-ketel, kan ca. 20% energie worden bespaard.