Een PLC voor uw stoomketelinstallatie

IMG_20170531_110443

PLC (Programmable Logic Control) is een programmeerbare besturingseenheid die in staat is een volledige stoomketelinstallatie te besturen. Zo hebben u en wij inzicht in de installatie, bewaken we processen, beheersen we de veiligheid van de installatie en besparen we kosten door onodige uitval. Het systeem bestaat hoofdzakelijk uit:

  • de controller met het programma,
  • invoer modules (sensoren, (eind)schakelaars, etc.),
  • uitvoer modules (sturing van kleppen, motoren, etc.),
  • HMI (human interface), touch-screen voor visualisatie en bediening.

Registratie proceswaarden

De PLC registreert voortdurend alle data zodat u altijd kunt terugkijken in de verloop van het proces. Zo kunnen we bij eventuele afwijkingen de oorzaak vinden in alle vastgelegde gegevens. Daarbij worden alle proceswaarden inzichtelijk, zodat we onderhoud kunnen plannen voordat er zich storingen voordoen. 

Bewaking op afstand

Doordat een PLC de sensoren bewaakt brengt het uw stoominstallatie naar een veilige toestand bij een defect. Dit voorkomt niet alleen schade, de monteur kan met behulp van de PLC snel achterhalen welk onderdeel een storing heeft of vervangen moet worden. 

Directe hulp via internet

Via verbinding met het internet kan een servicetechnicus direct met u meekijken. Zo kunnen we bij storing al werken aan de oplossing voordat onze monteur ter plaatse is. Bij complexe storingen kunnen we u door de informatie vanuit de PLC de juiste monteur sturen, met de benodigde materialen. In het geval van een bedieningsfout hoeft er geen monteur te komen, maar krijgt u direct de oplossing. Dit voorkomt stilstand van uw stoomketelinstallatie, waarmee u kosten bespaart.