Oude stoomketel La Trappe vervangen

nieuwe viessmann ketel 4 ton 13 bar (912 x 684)

Uit de oude doos (maar we wilden het u niet onthouden)…

Bierbrouwerij de Koningshoeven uit Berkel-Enschot, bekend van La Trappe, geeft op diverse manieren verdere invulling aan haar MVO beleid. In samenwerking met ZLTO en Agrifirm Plant is een project opgezet om de brouwgerst uit de regio halen. Bovendien is een nieuwe stoomketel in gebruik genomen die milieuvriendelijker is.

Bij de trappistenbrouwerij staat maatschappelijk verantwoord produceren hoog op de agenda. Steeds kijken de medewerkers hoe ze daarin een stapje verder kunnen gaan, bijvoorbeeld op het gebied van de inkoop van grondstoffen. Al jaren wordt fairtrade hop rechtstreeks bij de boeren ingekocht. Nu nemen ze ook bij de brouwgerst een duurzaamheidsstap, door het uit de regio te halen.

Jan Wijnen, projectbegeleider: “Tijdens het teeltseizoen zullen medewerkers van de brouwerij de percelen bezoeken. Andersom bezoeken de akkerbouwers ook de brouwerij. Zo ontstaat een hechte gerstketen van teler tot brouwer”.

Nieuwe Stoomketel
De oude stoomketel van La Trappe is na 55 jaar vervangen door een moderne Viessmann ketel. Deze moderne stoomketel is voorzien van een economiser, die zorgt voor terugwinning van condensatiewarmte. In totaal zal deze nieuwe stoomketel zo’n 13% energiebesparing mogelijk maken.