Nieuwe testbank in gebruik genomen

DSC06886

Bij Kuiper en Zonen staat kwaliteitsverbetering en innovatie hoog in het vaandel. Om deze reden is enkele maanden geleden besloten om een compleet nieuwe testbank aan te schaffen waarmee veiligheden en afsluiters getest kunnen worden. Deze testbank is recent in gebruik genomen nadat de betrokken medewerkers een uitgebreide training hebben gekregen.

De Ventil VC30 is speciaal ontwikkeld voor het beproeven en afstellen van alle soorten afsluiters en overdrukveiligheden in het bereik DN15 – 250 mm / ½ – 10”. Het 30 ton sterke snel-spansysteem is geschikt voor alle soorten flensaansluitingen, maar ook afsluiters met draadaansluitingen kunnen snel, eenvoudig en vooral veilig met behulp van speciale adapters worden opgespannen. De test unit is voorzien van een gas en vloeistof testsysteem, beiden met een bereik van tot 100 bar.

De testbank wordt gebruikt voor het testen volgens de meest recente testnormen, waardoor wij voorop blijven lopen op het gebied van revisie. Na iedere test wordt er direct een uniek testcertificaat afgedrukt welke voldoet aan de meest recente kwaliteitsnormen. Door het digitale systeem wordt er van iedere veiligheid of afsluiter een complete historie opgebouwd. De gegevens worden automatisch opgeslagen en blijven beschikbaar voor naslag of zelfs hergebruik als de afsluiter/veiligheid opnieuw in onze werkplaats wordt getest.        

Kuiper en Zonen staat al bijna honderd jaar bekend als dé specialist in revisiewerkzaamheden, en met deze nieuwe aanwinst blijven wij voorop lopen. Mocht u in de buurt zijn, kom gerust eens langs om de nieuwe aanwinst te bewonderen. Onze deskundige revisie specialisten laten graag de nieuwe testbank vol trots zien!