LUMC te Leiden

Ontgasser

In 2017 heeft Kuiper en Zonen aan een bijzonder project bij LUMC te Leiden gewerkt. Het LUMC (Leids Universitair Medisch Centrum) te Leiden heeft voor de aanschaf van 2 nieuwe stoomketels gekozen voor Kuiper en Zonen. De ketels zijn voorzien van energiebesparende mogelijkheden zoals een eco 200, een luvo en een rookgascondensor.

De locatie van LUMC maakt dat dit project wat uitdagender is. Gelokaliseerd midden in de stad en vlak aan de spoorlijn, zodat patiënten, omwonenden en treinreizigers ons regelmatig in actie kunnen zien. De schoorstenen staan direct naast het spoor en zijn al vanaf grote afstand zichtbaar. Wij vervangen ze met grote kranen voor nieuwe schoorstenen, uiteraard zonder dat ze op het spoor kunnen vallen. De ketels zelf worden op een paar meter hoogte in het ketelhuis geplaatst waardoor eerst de gevel eruit moest. Er is een speciale constructie gebouwd om de ketels in het gebouw te kunnen krijgen. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van grote en kleine mobiele kraantjes.

Tijdens dit project worden 3 van onze huurketels ingezet om de stoomvoorziening voor het ziekenhuis te kunnen blijven garanderen.