Meander Medisch Centrum in Amersfoort

stoomketels en cv-ketels viessmann kuiper 2

Wij hebben twee stoomketels (Vitomax) en twee cv-ketels (Vitoplex 200 SX2A) geleverd voor het nieuwe ziekenhuis van Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Het volledige bouwproject lag in handen van Heijmans Utiliteitsbouw en hun dochteronderneming Burgers Ergon installatietechniek.

Dit was een turnkey project voor ons, we hebben het project van A-Z opgeleverd. De twee Vitomax ketels hebben een capaciteit van 2.500 kg/h stoom. Bij beide hebben we de economizer ECO200 geïntegreerd, die zorgt voor een rendement van 95%.

Er is gekozen voor een redundante ketelopstelling waardoor de stoomlevering gegarandeerd is. Zo is het ziekenhuis van Meander verzekerd van stoom voor diverse verbruikers en zijn ze ook tijdens de verplichte ketelkeur onafhankelijk.

Samen met Heijmans, Burgers Ergon en de technische staf van het ziekenhuis zijn we naar de Viessmann-fabriek in Berlijn geweest, waar we de assemblage van de ketels nauwlettend konden volgen. De synergie die onze samenwerking met Viessmann oplevert heeft duidelijk bijgedragen aan dit mooie project.