Gecertificeerd voor SCIOS keuring en inspectie

IMG_20180501_083427

Het is verplicht om stookinstallaties eens in de zoveel tijd te laten inspecteren. Deze inspecties zijn niet alleen noodzakelijk, het bespaart uiteindelijk ook kosten. Goed onderhouden installaties verbruiken minder energie. De technische regelgeving voor inspecties wordt beheerd door Stichting Certificatie Inspectie en Onderhoud Stookinstallaties, afgekort SCIOS.

Wij zijn door SCIOS gecertificeerd voor keuring en onderhoud van installaties. Onze medewerkers zijn gecertificeerd om een Periodieke inspectie (PI) en Periodiek Onderhoud (PO) uit te voeren. Tevens voeren wij de een Eerste of Bijzondere Inspectie (EBI) uit. Deze inspectie vindt eenmalig plaats bij de inbedrijfsstelling van een stoomketelinstallatie.

Of de inspectie verplicht is voor een installatie is afhankelijk van het vermogen. Komt het vermogen van de installatie boven 100kW dan moet deze jaarlijks onderhouden en elke vier jaar gekeurd worden. Tenzij dit anders is vastgelegd bij de Eerste Bijzondere Inspectie.

Het SCIOS heeft een centraal afmeldsysteem waarin SCIOS-gecertificeerde bedrijven onderhoud en inspecties kunnen afmelden. Hiermee kunnen milieuambtenaren direct zien of een bedrijf aan de inspectieverplichting voldoet. Dit vermindert tijdrovende overheidscontroles.