Industriële stoomketels

Stoom wordt wereldwijd gebruikt. Een stoomketel wekt stoom op uit water door verhitting. De meest voorkomende toepassingen van stoom zijn het het aandrijven van generatoren, het verwarmen van grote installaties en het voortstuwen van schepen.

Voordelen industriële stoomketels

Wist u dat het gebruik van industriële stoomketels wordt gezien als één van de zuinigste manieren om energie op te wekken? Daarnaast bieden stoomketels meer voordelen:

  • Industriële stoomketels zijn een betrouwbare bron voor efficiënte verwarming.
  • Mogelijkheid tot het verbranden van diverse brandstoffen zoals biogas, aardgas en diverse oliën.

 

Industriële stoomketel kopen

Wilt u een industriële stoomketel kopen? Bij Kuiper en Zonen bieden wij een breed assortiment stoomketels. Nieuwe stoomketels worden geleverd uit eigen beheer en gebouwd naar eigen ontwerp in overleg met de klant. 

Onze ketels zijn zuinig, betrouwbaar en gaan jaren mee. Wanneer u kiest voor een stoomketel van Kuiper en Zonen bent u verzekerd van vakmanschap en hoge kwaliteit. We leveren zowel nieuwe als gebruikte stoomketels en kunnen een volledig turn-key project bij u afleveren. 

Industriële stoomketel huren

Zijn uw stoomketels tijdelijk buiten gebruik in verband met onderhoud? Of verwacht u een tijdelijke verhoging nodig te hebben van de stoomcapaciteit? Dan is het mogelijk om een industriële stoomketel te huren. Ideaal voor tijdelijke ingebruikname. Binnen een zeer kort tijdsbestek kunnen we een bedrijfsklare stoominstallatie bij u leveren. 

Naast stoomketels is het mogelijk om verwarmingsketels, heetwaterketels, rookgaskoelers en ontgassers bij ons te huren. Dit gehele assortiment hebben wij op voorraad waardoor wij snelle levering kunnen garanderen. 

Onderhoud van industriële stoomketels

Voor het onderhouden van stoomketels kunt u ook bij ons terecht. Het is van belang dat uw stoomketel(s) eens per twee jaar gekeurd worden. Daarnaast adviseren wij u om ook preventief onderhoud te laten uitvoeren. Al jaren is Kuiper en Zonen gespecialiseerd in ketelonderhoud en revisie van bijbehorende appendages. Lees hier onze tips over onderhoud. Nog makkelijker is het onderhoudscontract  van Kuiper en Zonen. Zo heeft u geen omkijk meer naar uw stoomketel(s). Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op om uw wensen te bespreken. We bieden u graag een aanbod op maat.  

Waarom Kuiper en Zonen?

Wat in 1918 begon als kleine leverancier van machines en stoomketels is vandaag de dag dag uitgegroeid tot een groot familiebedrijf. Momenteel streeft de vierde generatie naar duurzame continuering van het oudste stoomketelbedrijf van Nederland. We opereren vanuit het centraal gelegen Ede maar zijn wereldwijd actief als betrouwbare partner en leverancier. 

Het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen is een familiebedrijf en beschikt over puur vakmanschap

Vrijblijvend advies op maat?

Ontvang vrijblijvend advies op maat van een van onze experts. Bel ons op 0318 – 63 20 92 of vul onderstaand formulier in.

Kuiper en Zonen Team

onze laatste projecten